Nieuws van Eurovision Artists

Indien je automatisch op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van de stichting Eurovision Artists, vul dan hier je e-mail adres in en klik op "Verstuur".

E-Mail      
Wie wint de EA-Award 2023? 08-05-2023
  Het is weer mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de EA-Award. Dit is een prijs die in 1993 door Eurovision Artists in het leven is geroepen en jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of BelgiŽ die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot in de media. Ken je ťťn of meer personen, organisaties of initiatieven die hiervoor volgens jou in aanmerking zou(den) moeten komen? Laat het ons uiterlijk 15 juni van dit jaar weten en licht toe waarom de door jou voorgestelde kandidaat de award zou moeten ontvangen. Het formulier waarmee je een kandidaat kunt voordragen vind je hier.

Kandidaten moeten tussen 1 juni vorig jaar en 31 mei van dit jaar aantoonbaar en op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de promotie van het Eurovisie Songfestival in Nederland en/of BelgiŽ. Deelnemers aan het songfestival kunnen niet voorgedragen worden voor activiteiten die samenhangen met hun deelname. Medewerkers van Eurovision Artists kunnen niet voorgedragen worden voor hun werk voor de stichting. Personen of organisaties die de prijs eerder hebben ontvangen kunnen niet opnieuw worden voorgedragen voor vergelijkbare activiteiten als die waarvoor de prijs is gegeven.

Na 15 juni zal het bestuur van Eurovision Artists de binnengekomen reacties beoordelen en een lijst opstellen met kandidaten die aan de voorwaarden voldoen. De uiteindelijke winnaar wordt vervolgens gekozen door de bezoekers van deze website.

Een overzicht met eerdere winnaars vind je hier.

 
 
Eurovision in Concert 2023 op 15 april [Update 9] 07-04-2023
  Op 15 april 2023 vindt de dertiende editie plaats van Eurovision in Concert, het grootste Eurovisie promo-event van het jaar.

Het concert vindt plaats in AFAS live in Amsterdam. De presentatie van het concert is in handen van Hila Noorzai en Cornald Maas en er is een gastoptreden van oud-songfestivalwinnaar Katrina Leskanich.

Bestel je kaarten via Ticketmaster.

De volgende deelnemers aan het Eurovisie Songfestival van 2023 zullen in ieder geval optreden tijdens deze editie van Eurovision in Concert: Mia Nicolai & Dion Cooper (Nederland), Brunette (ArmeniŽ), TVORCHI (OekraÔne), Loreen (Zweden), Reiley (Denemarken), Albina & Familja Kelmendi (AlbaniŽ), The Busker (Malta), Theodor Andrei (RoemeniŽ), Vesna (TsjechiŽ), Kššrijš (Finland), Mae Muller (Verenigd Koninkrijk), Pasha Parfeni (MoldaviŽ), Sudden Lights (Letland), Remo Forrer (Zwitserland), Dilja (IJsland), TuralTuranX (Azerbeidzjan), Lord of the Lost (Duitsland), Alika (Estland), Blanca Paloma (Spanje), Blanka (Polen), Alessandra (Noorwegen), Piqued Jacks (San Marino), Monika Linkyte (Litouwen), La Zarra (Frankrijk), Teya & Salena (Oostenrijk), Voyager (AustraliŽ), Wild Youth (Ierland), Joker Out (SloveniŽ) en Gustaph (BelgiŽ).

In dit nieuwsitem, dat doorlopend wordt bijgewerkt, vind je het laatste nieuws over kaartverkoop, presentatoren, deelnemende artiesten, voorprogramma en verrassingsacts! Kom dus snel terug voor meer informatie over Eurovision in Concert 2023.

Nieuws over Eurovision in Concert 2023 vind je ook terug bij onze nieuwsheadlines (linksonder).

 
 
Aran Bade wint EA-Award 22-01-2023
  De EA-Award 2022 is gewonnen door Aran Bade, journalist en songfestivaldeskundige bij RTL Boulevard. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens de Eurovision Artists nieuwjaarsborrel in Amsterdam. Andere genomineerden waren de organisatoren van J'aime la Vlie, het jaarlijkse songfestivalweekend op Vlieland en het wekelijkse radioprogramma Een beetje tijd voor songfestival van de lokale omroep Almelo.

Aran Bade kreeg de prijs voor de positieve wijze waarop hij het songfestival benadert in zijn berichtgeving.

 
 
Eurovisie Nieuwjaarsborrel op 22 januari 14-12-2022
  Op zondagmiddag 22 januari organiseert stichting Eurovision Artists, in samenwerking met SOHO Amsterdam, een Eurovisie Nieuwjaarsborrel voor alle liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te toosten op het nieuwe jaar en met elkaar van gedachten te wisselen over wat het komend jaar op songfestivalgebied in petto heeft.

De muziek wordt verzorgd door DJ Rob Boskamp. Tijdens deze borrel zal onder meer bekend gemaakt worden wie de EA Award 2022 heeft gewonnen, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die het songfestival op bijzondere wijze heeft gepromoot. Genomineerden zijn: journalist en presentator Aran Bade, radioprogramma Een beetje tijd voor songfestival en de organisatoren van Jíaime la Vlie.

De nieuwjaarsborrel vindt plaats op zondag 22 januari, van 15:00 uur tot 19:00 uur in SOHO Amsterdam, Reguliersdwarsstraat 36 in Amsterdam. De toegang is gratis.

 
 
Stembus EA-Award gesloten 02-10-2022
  De stembus voor de EA-Award 2022 is gesloten. De prijs werd in 1993 door Eurovision Artists in het leven geroepen en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, organisatie of initiatief die het Eurovisie Songfestival dat jaar op positieve wijze heeft gepromoot. Voor de prijs van dit jaar waren nog drie kandidaten in de race: journalist Aran Bade, radioprogramma Een beetje tijd voor songfestival en de organisatoren van Jíaime la Vlie, het jaarlijkse songfestivalweekeinde op Vlieland. We zijn druk bezig met het tellen van de stemmen. Wel is al duidelijk dat op elk van de kandidaten flink wat stemmen zijn uitgebracht. De winnaar wordt op een nader te bepalen datum en plaats bekend gemaakt.