welkom op de website van Eurovision Artists


 

Zwitserland wint Eurovisie Songfestival 2024

Nemo heeft met diens lied The code het Eurovisie Songfestival van 2024 gewonnen. De non-binaire artiest was met afstand de favoriet bij de vakjury's en had daardoor een voorsprong op de Kroatische zanger Baby Lasagna en zijn Rim tim dagi dim die via de televoting-uitslag niet meer werd goedgemaakt. Zwitserland won het muziekevenement voor de derde keer, na overwinningen in 1956 en 1988.

Zoals genoegzaam bekend werd Joost Klein gediskwalificeerd, waardoor Nederland niet deelnam aan de finale.

Voor alle cijfers, rangen en standen klik je hier.

Lees meer

 

EA-Award 2023 uitgereikt, nominatieperiode 2024 gestart

De EA-Award 2023 is gewonnen door podcast Ding-a-Dong van GJ Kooijman en Marco Dreijer. Dit werd op 14 april 2024 bekend gemaakt tijdens de OGAE Eurovision lunch in het Delirium-café in Amsterdam. De podcast kreeg de prijs voor de betrokken wijze waarop ze hun luisteraars van informatie over het festival voorzien. De prijs wordt sinds 1993 jaarlijks uitgereikt aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot in de media. Inmiddels is het ook weer mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de EA-Award van 2024. Meer over de uitreiking van de prijs van 2023 vind je hier. Het formulier om kandidaten voor de award van 2024 voor te dragen vind je hier.


 

Gezocht: Oude exemplaren Euro-Telex

De stichting Eurovision Artists is in 1977 door dagbladjournalist Martin Hermens opgericht als informatiebureau voor de media op het gebied van het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival. Aan het begin van de jaren tachtig bleek het Eurovisie Songfestival een grote schare liefhebbers te kennen. Om aan de grote vraag naar informatie te kunnen voldoen besloot de stichting haar activiteiten uit te breiden met het uitgeven van een tijdschrift dat aanvankelijk Euro-Telex heette en momenteel Eurovision Artists Magazine heet.
Helaas beschikken we zelf niet meer over alle oude exemplaren van Euro-Telex en we roepen hierbij jullie hulp in om ons archief weer compleet te krijgen. We zijn in het bijzonder op zoek naar bladen van voor 1985 (edities 1 t/m 23 van Euro-Telex). Je kunt hier exact zien welke edities we nog missen.
Beschik jij nog over één of meer van deze oude edities en ben je bereid een (goede) kopie of scan hiervan met ons te delen, dan stellen we dat zeer op prijs. We verzoeken je om in dat geval contact op te nemen via het mailadres info@eurovisionartists.nl.
Alvast onze dank.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en België. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2023/2024 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer