welkom op de website van Eurovision Artists


 

Stembus EA-Award gesloten

De stembus voor de EA-Award 2022 is gesloten. De prijs werd in 1993 door Eurovision Artists in het leven geroepen en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, organisatie of initiatief die het Eurovisie Songfestival dat jaar op positieve wijze heeft gepromoot. Voor de prijs van dit jaar waren nog drie kandidaten in de race: journalist Aran Bade, radioprogramma Een beetje tijd voor songfestival en de organisatoren van J’aime la Vlie, het jaarlijkse songfestivalweekeinde op Vlieland. We zijn druk bezig met het tellen van de stemmen. Wel is al duidelijk dat op elk van de kandidaten flink wat stemmen zijn uitgebracht. De winnaar wordt op een nader te bepalen datum en plaats bekend gemaakt.

Lees meer

 

Eurovisie Songfestival 2023 definitief in het Verenigd Koninkrijk

Het Eurovisie Songfestival van 2023 wordt definitief georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Deze week begint de European Broadcasting Union (EBU) met de zoektocht naar de stad waar het evenement zal plaatsvinden. De Britse omroep BBC en de Oekraïense omroep UA:PBC slaan de handen ineen om te werken aan de shows die in mei op het programma staan.

In de branding van het evenement zal de overwinning van Oekraïne duidelijk terugkeren, Oekraïne is ook automatisch geplaatst voor de grote finale.

Lees hier het volledige persbericht van de EBU (in het Engels).


 

EA exclusief: Foto’s van het ESF 1956 in Zwitsers archief gevonden

Onze oud-voorzitter Louis in ’t Zandt deed in de herfst van 2020 een bijzondere ontdekking! In een Zwitsers archief bleken ongeveer 275 foto’s te zitten die gemaakt zijn tijdens het allereerste Eurovisie Songfestival in Lugano. Foto’s die nooit eerder gepubliceerd zijn. Hoe Louis deze foto’s heeft opgespoord en wat het bijzondere verhaal achter de foto’s is, dat is te lezen in de nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine, die binnenkort uitkomt.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en België. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2021/2022 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer