welkom op de website van Eurovision Artists


 

Laatste stemronde EA-Award 2022

Bezoekers van deze website konden tot 31 mei kandidaten voordragen voor de EA-Award 2022. In een eerste stemronde, die tot en met 31 juli 2022 liep werd bepaald welke drie kandidaten een nominatie voor de prijs van dit jaar verdienen. Dat zijn geworden: Aran Bade, Een beetje tijd voor songfestival en J’aime la Vlie. In een tweede stemronde, die loopt tot en met 30 september 2022, wordt bepaald wie de prijs dit jaar wint.

Klik hieronder op Lees meer voor meer informatie en het formulier waarmee kan worden gestemd.

Lees meer

 

Eurovisie Songfestival 2023 definitief in het Verenigd Koninkrijk

Het Eurovisie Songfestival van 2023 wordt definitief georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Deze week begint de European Broadcasting Union (EBU) met de zoektocht naar de stad waar het evenement zal plaatsvinden. De Britse omroep BBC en de Oekraïense omroep UA:PBC slaan de handen ineen om te werken aan de shows die in mei op het programma staan.

In de branding van het evenement zal de overwinning van Oekraïne duidelijk terugkeren, Oekraïne is ook automatisch geplaatst voor de grote finale.

Lees hier het volledige persbericht van de EBU (in het Engels).


 

EA exclusief: Foto’s van het ESF 1956 in Zwitsers archief gevonden

Onze oud-voorzitter Louis in ’t Zandt deed in de herfst van 2020 een bijzondere ontdekking! In een Zwitsers archief bleken ongeveer 275 foto’s te zitten die gemaakt zijn tijdens het allereerste Eurovisie Songfestival in Lugano. Foto’s die nooit eerder gepubliceerd zijn. Hoe Louis deze foto’s heeft opgespoord en wat het bijzondere verhaal achter de foto’s is, dat is te lezen in de nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine, die binnenkort uitkomt.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en België. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2021/2022 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer