welkom op de website van Eurovision Artists


 

Zweden wint het Eurovisie Songfestival 2023

Loreen heeft namens Zweden het Eurovisie Songfestival 2023 gewonnen. Haar lied Tattoo vergaarde 583 punten, wat goed was voor de winst. Loreen won daarmee, na 2012, voor de tweede keer het Eurovisie Songfestival. Ze evenaarde daarmee de prestatie van Johnny Logan. Zweden won het festival voor de zevende keer en is daarmee nu samen met Ierland recordhouder.

Lees meer

 

Wie wint de EA-Award 2023?

Het is weer mogelijk kandidaten voor te dragen voor de EA-Award. Dit is een prijs die in 1993 door Eurovision Artists in het leven is geroepen en jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon, organisatie of initiatief uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op positieve heeft gepromoot in het Nederlandse taalgebied. Eerdere winnaars waren onder meer Paul de Leeuw (1993), Willem van Beusekom en Hijlco Span (1997), Cornald Maas (2005), Eurovision in Concert (2014), Het getolkte songfestival (2019) en Host city Rotterdam (2021). Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Aran Bade.

Lees meer

 

Gezocht: Oude exemplaren Euro-Telex

De stichting Eurovision Artists is in 1977 door dagbladjournalist Martin Hermens opgericht als informatiebureau voor de media op het gebied van het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival. Aan het begin van de jaren tachtig bleek het Eurovisie Songfestival een grote schare liefhebbers te kennen. Om aan de grote vraag naar informatie te kunnen voldoen besloot de stichting haar activiteiten uit te breiden met het uitgeven van een tijdschrift dat aanvankelijk Euro-Telex heette en momenteel Eurovision Artists Magazine heet.
Helaas beschikken we zelf niet meer over alle oude exemplaren van Euro-Telex en we roepen hierbij jullie hulp in om ons archief weer compleet te krijgen. We zijn in het bijzonder op zoek naar bladen van voor 1984 (edities van de Euro-Telex 1 t/m 21). Ook nummer 23 (jaargang 1983/1984 nr. 3) ontbreekt nog.
Beschik jij nog over één of meer van deze oude edities en ben je bereid een (goede) kopie of scan hiervan met ons te delen, dan stellen we dat zeer op prijs. We verzoeken je om in dat geval contact op te nemen via het mailadres info@eurovisionartists.nl. Alvast onze dank.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en België. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2022/2023 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer