welkom op de website van Eurovision Artists 

Gezocht: Oude exemplaren Euro-Telex

De stichting Eurovision Artists is in 1977 door dagbladjournalist Martin Hermens opgericht als informatiebureau voor de media op het gebied van het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival. Aan het begin van de jaren tachtig bleek het Eurovisie Songfestival een grote schare liefhebbers te kennen. Om aan de grote vraag naar informatie te kunnen voldoen besloot de stichting haar activiteiten uit te breiden met het uitgeven van een tijdschrift dat aanvankelijk Euro-Telex heette en momenteel Eurovision Artists Magazine heet.
Helaas beschikken we zelf niet meer over alle oude exemplaren van Euro-Telex en we roepen hierbij jullie hulp in om ons archief weer compleet te krijgen. We zijn in het bijzonder op zoek naar bladen van voor 1984 (edities van de Euro-Telex 1 t/m 21). Ook nummer 23 (jaargang 1983/1984 nr. 3) ontbreekt nog.
Beschik jij nog over één of meer van deze oude edities en ben je bereid een (goede) kopie of scan hiervan met ons te delen, dan stellen we dat zeer op prijs. We verzoeken je om in dat geval contact op te nemen via het mailadres info@eurovisionartists.nl. Alvast onze dank.

Lees meer

 

Mia & Dion zingen Burning daylight

Morgenavond gaat de Nederlandse bijdrage aan het Eurovisie Songfestival 2023 in première. Vandaag maakte AVROTROS bekend dat het liedje Burning daylight getiteld is. Ook zijn enkele eerste impressies van de videoclip vijgegeven via Instagram.

Het liedje is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield. Morgenavond om 19:15 uur gaat de videoclip in première via het YouTube kanaal van het Eurovisie Songfestival. De videoclip wordt later die avond ook getoond bij Khalid & Sophie (NPO1) en RTL Boulevard (RTL4). Ook op NPO Radio 2 gaat het lied morgenavond in première.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en België. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 2 van jaargang 2021/2022 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer