welkom op de website van Eurovision Artists


 

Oekraïne wint Eurovisie Songfestival

Het 66e Eurovisie Songfestival is gewonnen door de Oekraïense formatie Kalush Orchestra met hun lied Stefania. Met name de overweldigende hoeveelheid televoting stemmen (94% van de maximale score) bracht de overwinning naar het land dat gebukt gaat onder de oorlog met Rusland.

In een festival dat werd gekenmerkt door organisatorische wanorde bleef de Nederlandse zangeres S10 keurig overeind met een elfde plaats. De Belgische zanger Jérémie Makiese legde uiteindelijk beslag op plek 19.

Lees meer

 

Wie wint de EA-Award 2022?

Het is weer mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de EA-Award. Dit is een prijs die door Eurovision Artists in het leven is geroepen en jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft gepromoot. Ken jij een persoon of organisatie die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen, laat het ons dan uiterlijk 31 mei weten.

Lees meer

 

EA exclusief: Foto’s van het ESF 1956 in Zwitsers archief gevonden

Onze oud-voorzitter Louis in ’t Zandt deed in de herfst van 2020 een bijzondere ontdekking! In een Zwitsers archief bleken ongeveer 275 foto’s te zitten die gemaakt zijn tijdens het allereerste Eurovisie Songfestival in Lugano. Foto’s die nooit eerder gepubliceerd zijn. Hoe Louis deze foto’s heeft opgespoord en wat het bijzondere verhaal achter de foto’s is, dat is te lezen in de nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine, die binnenkort uitkomt.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine zoekt redacteurs

Eurovision Artists zoekt voor haar magazine nieuwe redacteurs uit Nederland en België. Kun jij goed schrijven en houd je van het Eurovisie Songfestival? Dan nodigen we je uit om je aan te melden via eam@eurovisionartists.nl.

Lees meer

 

Eurovision Artists Magazine nummer 1 van jaargang 2021/2022 is verschenen

Meer informatie over de inhoud van het magazine vind je door op onderstaande link te klikken. Klik hier om meer informatie over het magazine te verkrijgen of om een abonnement op het magazine af te sluiten.

Lees meer