Nominaties EA-Award 2022

Het is weer mogelijk om te stemmen voor de EA-Award. Dit is een prijs die in 1993 door Eurovision Artists in het leven is geroepen en jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft gepromoot. Tot 31 mei konden bezoekers van deze site kandidaten voor de prijs van dit jaar voordragen. Dit heeft acht kandidaten opgeleverd die aan de criteria voor de prijs voldoen.

Kandidaten moesten het afgelopen songfestivalseizoen aantoonbaar en op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de promotie van het Eurovisie Songfestival in Nederland en/of België. Deelnemers aan het songfestival konden niet voorgedragen worden voor activiteiten die samen hingen met hun deelname. Medewerkers van Eurovision Artists konden niet voorgedragen worden voor hun werk voor de stichting. Personen of organisaties die de prijs eerder hebben ontvangen konden niet opnieuw worden voorgedragen voor vergelijkbare activiteiten als die waarvoor de prijs is gegeven.

De volgende acht kandidaten, in alfabetische volgorde, zijn door de bezoekers van deze website voorgedragen en voldoen aan de criteria voor de prijs:
  • Aran Bade, voor de positieve wijze waarop hij in RTL Boulevard en in andere programma’s verslag heeft gedaan van het Eurovisie Songfestival .
  • Het radioprogramma Een beetje tijd voor songfestival, het wekelijkse programma rond het songfestival bij Omroep Almelo, gepresenteerd door Hans Mekenkamp en Pierre Frison.
  • De organisatoren van J’aime la Vlie, voor de organisatie van het jaarlijkse songfestivalweekend op Vlieland en het alternatieve programma in het afgelopen jaar.
  • Peter van de Veire, voor zijn betrokkenheid bij het songfestival, onder meer als commentator voor de VRT.
  • De website songfestival.be, voor de verslaglegging op de eigen website en de door de site georganiseerde activiteiten rond het festival zoals de songfestivalquiz.
  • De podcast Songfestivalkoorts van de Telegraaf, gepresenteerd door Richard van de Crommert en Katja Zwart.
  • De website songfestivalupdate.nl, voor de wijze waarop op de eigen website en social mediakanalen nieuws en informatie over het songfestival wordt gedeeld.
  • Sophie Hijlkema, radio-dj bij NPO 3FM, voor de positieve wijze waarop ze afgelopen jaar aandacht aan het songfestival heeft besteed op de nationale popzender.

Wie de EA-Award 2022 wint wordt bepaald via een tweetal stemrondes op deze website. In de eerste ronde, die nu loopt, wordt bepaald welke drie kandidaten een officiële nominatie krijgen. Er kan in deze ronde gestemd worden door via onderstaand stemformulier aan te geven welke drie kandidaten de nominatie het meest verdienen. Een eerste plaats levert drie punten op, een tweede plaats twee punten en een derde plaats éé punt. De drie kandidaten die in deze stemronde de meeste punten behalen zijn daarmee genomineerd voor de EA-Award van 2022. In een tweede stemronde wordt vervolgens bepaald welke van de drie genomineerden de prijs krijgt.

Alleen formulieren met drie verschillende namen worden meegeteld. In deze ronde kan gestemd worden tot en met 31 juli van dit jaar.

Een overzicht met eerdere winnaars van de award is hier te vinden.