Wie wint de EA-Award 2022?

Het is weer mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de EA-Award. Dit is een prijs die in 1993 door Eurovision Artists in het leven is geroepen en jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon, personen, een organisatie of initiatief uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft of hebben gepromoot in de media. Bezoekers van deze website kunnen tot en met 31 mei via onderstaand formulier kandidaten voordragen.

Ken je één of meer personen, organisaties of initiatieven die hiervoor volgens jou in aanmerking zou(den) moeten komen? Laat het ons weten en licht toe waarom de door jou voorgestelde kandidaat de award zou moeten ontvangen. Kandidaten moeten tussen 1 juni vorig jaar en 31 mei van dit jaar aantoonbaar en op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de promotie van het Eurovisie Songfestival in Nederland en/of België. Deelnemers aan het songfestival kunnen niet voorgedragen worden voor activiteiten die samenhangen met hun deelname. Medewerkers van Eurovision Artists kunnen niet voorgedragen worden voor hun werk voor de stichting. Personen of organisaties die de prijs eerder hebben ontvangen kunnen niet opnieuw worden voorgedragen voor vergelijkbare activiteiten als die waarvoor de prijs is gegeven.

Na 31 mei zal het bestuur van Eurovision Artists de binnengekomen reacties beoordelen en een lijst opstellen met kandidaten die aan de voorwaarden voldoen. De uiteindelijke winnaar wordt vervolgens gekozen door de bezoekers van deze website. Bij een groot aantal voordrachten zal eerst gestemd worden om te bepalen welke drie personen of organisaties een officiële nominatie verdienen en wordt in een tweede ronde uit deze genomineerden de winnaar gekozen.

Een overzicht met eerdere winnaars vind je hier.


Naam :
E-mail adres :
 
Genomineerde :
Nominatiereden :