Nationale finale Verenigd Koninkrijk 1956
 
 
Datum :  7 mei 1956
Locatie :  BBC TV Centre, Londen
Presentatie :  Wilfrid Thomas
Aantal deelnemers :  9

Eurovisie Songfestival |Meer landinfo

 
Nr. Titel Artiest  Pnt. Pos. 
1. Little ship Shirley Abicair - 1 
2. ? Kenny Baker - - 
3. The old clockmaker Alma Cogan - - 
4. ? Dennis Hale - - 
5. Pedlar of dreams Ronnie Hilton - - 
6. ? The Kentones - - 
7. ? Vanessa Lee - - 
8. ? Bruce Trent - - 
9. ? Frankie Vaughan - - 
 
 

Omdat geen startvolgorde bekend is, net zo min als alle titels, is bovenstaande tabel alfabetisch gesorteerd op de (achter)naam van de artiesten.

Er is veel onduidelijk over de deelname van het Verenigd Koninkrijk aan het Eurovisie Songfestival van 1956. Zeker is dat de BBC mede behoorde tot de initiatiefnemers voor de eerste editie van de jaarlijkse liedwedstrijd en zeker is ook dat het Verenigd Koninkrijk daar uiteindelijk niet aan deelnam. Maar de achterliggende reden daarvoor is niet bekend.

De BBC startte in 1956 met The Festival of British popular songs, een liedjeswedstrijd met zes voorronden en één finale die op televisie werden uitgezonden. Tussen alle uitzendingen zat steeds vier weken. De eerste voorronde van dit festival is uitgezonden op 7 mei 1956 en de finale (de zevende uitzending) vond plaats op 22 oktober 1956. Er zijn gegronde redenen om aan te nemen dat de BBC aanvankelijk van plan is geweest om de liedjes die op de eerste twee plaatsen van de eerste voorronde van The Festival of British popular songs zouden eindigden naar het Eurovisie Songfestival van 1956 te sturen maar daar uiteindelijk om onbekende redenen van heeft afgezien.

De winnaar van de eerste voorronde van The Festival of British popular songs van 1956 (die dus waarschijnlijk ook als de Britse nationale finale voor het Eurovisie Songfestival van 1956 beschouwd mag worden) was het liedje Little ship, gezongen door Shirley Abicair, dat dus zeer waarschijnlijk geselecteerd is geweest voor het Eurovisie Songfestival maar daar uiteindelijk nooit is uitgevoerd.

Welk liedje op de tweede plaats eindigde van de eerste voorronde is niet bekend. Er zijn bronnen die het lied Ev’rybody falls in love with someone van Denis Lotis & The Keynotes hiervoor aanwijzen. Dit lied won op 22 oktober 1956 de finale van The Festival of British popular songs maar kwam voort uit de tweede voorronde van deze liedjeswedstrijd (uitgezonden op 4 juni 1956) dus het lijkt toch erg onwaarschijnlijk dat dat lied ooit voor een Eurovisiedeelname in aanmerking is gekomen.