Shirley Abicair: Little ship

Teruggetrokken bijdrage
Vertaling :  Kleine boot
Land :  Verenigd Koninkrijk
Jaar :  1956
 
Auteur(s) :  Irene Roper
Componist(en) :  Terry Roper
 
Taal :  Engels

Nationale finale

Shirley Abicair werd geboren op 26 oktober 1930 in Melbourne (Australië).

Er is veel onduidelijk over de deelname van het Verenigd Koninkrijk aan het Eurovisie Songfestival van 1956. Zeker is dat de BBC mede behoorde tot de initiatiefnemers voor de eerste editie van de jaarlijkse liedwedstrijd en zeker is ook dat het Verenigd Koninkrijk daar uiteindelijk niet aan deelnam. Maar de achterliggende reden daarvoor is niet bekend.

De BBC startte in 1956 met The Festival of British popular songs, een liedjeswedstrijd met zes voorronden en één finale die op televisie werden uitgezonden. Tussen alle uitzendingen zat steeds vier weken. De eerste voorronde van dit festival is uitgezonden op 7 mei 1956 en de finale (de zevende uitzending) vond plaats op 22 oktober 1956. Er zijn gegronde redenen om aan te nemen dat de BBC aanvankelijk van plan is geweest om de liedjes die op de eerste twee plaatsen van de eerste voorronde van The Festival of British popular songs zouden eindigden naar het Eurovisie Songfestival van 1956 te sturen maar daar uiteindelijk om onbekende redenen van heeft afgezien.

Dit lied was de winnaar van de eerste voorronde van The Festival of British popular songs van 1956 (die dus waarschijnlijk ook als de Britse nationale finale voor het Eurovisie Songfestival van 1956 beschouwd mag worden) en is dus zeer waarschijnlijk geselecteerd geweest voor het Eurovisie Songfestival maar daar uiteindelijk nooit uitgevoerd.

Welk liedje op de tweede plaats eindigde van de eerste voorronde is niet bekend. Er zijn bronnen die het lied Evírybody falls in love with someone van Denis Lotis & The Keynotes hiervoor aanwijzen. Dit lied won op 22 oktober 1956 de finale van The Festival of British popular songs maar kwam voort uit de tweede voorronde van deze liedjeswedstrijd (uitgezonden op 4 juni 1956) dus het lijkt toch erg onwaarschijnlijk dat dat lied ooit voor een Eurovisiedeelname in aanmerking is gekomen.


Terug