Aran Bade wint EA-Award

De EA-Award 2022 is gewonnen door Aran Bade, journalist en songfestivaldeskundige bij RTL Boulevard. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens de Eurovision Artists nieuwjaarsborrel in Amsterdam. Andere genomineerden waren de organisatoren van J'aime la Vlie, het jaarlijkse songfestivalweekend op Vlieland en het wekelijkse radioprogramma Een beetje tijd voor songfestival van de lokale omroep Almelo.

De EA-Award werd in 1993 door Eurovision Artists in het leven geroepen en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die het songfestival op bijzondere wijze heeft gepromoot. Een lijst met eerdere winnaars is hier te vinden.

Aran Bade kreeg de prijs voor de positieve wijze waarop hij het songfestival benadert in zijn berichtgeving. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar kregen de drie genomineerden een oorkonde met een bloemlezing uit de argumenten die bezoekers van deze website tijdens de nominatieronde en de stemperiode hadden gegeven om de betreffende kandidaat te nomineren of er op te stemmen. Stemmers op Aran Bade noemden hem onder meer Een echte ambassadeur van het songfestival en roemden de positieve grondhouding van Aran Bade in zijn berichtgeving, waardoor ook anderen enthousiast worden over het evenement.

J’aime la Vlie werd afgelopen jaar voor de vierde keer georganiseerd. Degenen die hierop hebben gestemd prezen het laagdrempelige en gevarieerde programma op wat een toplocatie wordt genoemd. Dit is thuiskomen, had iemand geschreven. En een ander schreef dat als je eenmaal bent geweest je elk jaar opnieuw wilt. Esther Hart, één van de initiatiefnemers van het jaarlijkse weekend, riep de aanwezigen op de data voor de volgende editie, 30 juni t/m 3 juli van dit jaar, in de agenda te noteren en beloofde dat deze lustrumeditie opnieuw onvergetelijk zou worden. Tickets zijn te koop op de site jaimelavlie.nl.

Stemmers op het radioprogramma Een beetje tijd voor Songfestival uitten hun waardering voor de passie waarmee dit programma al tientallen jaren elke week wordt gemaakt en de variatie aan onderwerpen. Ook de jaarlijkse special waarin de liedjes van het betreffende jaar worden besproken met onder meer Getty Kaspers werd zeer gewaardeerd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aran Bade (@aranbade)Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 22-1-2023