Mia Nicolai & Dion Cooper voor Nederland naar Liverpool

Nederland wordt op het Eurovisie Songfestival 2023 vertegenwoordigd door het duo Mia Nicolai & Dion Cooper. Samen met oud-winnaar Duncan Laurence en zijn partner Jordan Garfield schreven ze het lied waar de selectiecommissie unaniem voor gekozen heeft. Wat de titel van het lied is en, nog belangrijker, hoe het klinkt, daarover blijven we voorlopig nog in het ongewisse. De presentatie van het lied vindt komend voorjaar plaats.

Mia (26) en Dion (28) zijn twee jonge artiesten die twee jaar geleden door Laurence en Garfield bij elkaar zijn gebracht. Het duo gaat in de komende maanden gaan werken aan hun act, hierbij geassisteerd door Laurence en Garfield.

Deze twee zijn individueel steengoede artiesten maar toen ik die stemmen bij elkaar hoorde ontstond hetzelfde gevoel als bij "Arcade", zegt Laurence, verwijzend naar zijn lied waarmee hij in 2019 het Songfestival zelf won. Ik dacht: hier gebeurt iets magisch, we moeten hier meer mee.

Mia en Dion zelf noemen hun deelname een geweldige kans om op een groot toneel hun verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie voor onze song heeft gekozen maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 1-11-2022