EA exclusief: Foto’s van het ESF 1956 in Zwitsers archief gevonden

Onze oud-voorzitter Louis in ’t Zandt is altijd op zoek naar onontdekt beeld- en geluidsmateriaal van het Eurovisie Songfestival. Dankzij zijn inspanningen zijn vorig jaar nog diverse verbeterde opnames van oude songfestivals op de website van NPO start terecht gekomen. En in de herfst van 2020 deed Louis een nieuwe ontdekking!

In een Zwitsers archief bleken ongeveer 275 foto’s te zitten die gemaakt zijn tijdens de repetitie én uitzending van het allereerste Eurovisie Songfestival in Lugano. Foto’s die nooit eerder gepubliceerd zijn. Hoe Louis deze foto’s heeft opgespoord en wat het bijzondere verhaal achter de foto’s is, dat is te lezen in de nieuwe editie van Eurovision Artists Magazine, die binnenkort uitkomt. Dat artikel zal ook voorzien zijn van enkele nooit eerder gepubliceerde foto’s, waarvoor Eurovision Artists toestemming tot publicatie gekregen heeft.

De foto’s van de optredens van Jetty Paerl en Corry Brokken zullen ook gebruikt gaan worden om de clips van hun optredens op de website van NPO start op te luisteren. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer die vernieuwde clips daar zullen verschijnen.

Eurovision Artists en de NPO zijn het Archivio storico della Cittŕ di Lugano bijzonder dankbaar voor het feit dat we deze foto’s mogen gebruiken. En Eurovision Artists is ook Louis dankbaar voor zijn nimmer aflatende enthousiasme bij het zoeken naar exclusief songfestivalmateriaal.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 29-3-2022