Nominaties EA-Award 2022

Tot en met 31 juli van dit jaar konden bezoekers van deze website stemmen op 8 onderstaande kandidaten die eerder waren voorgedragen voor de EA-Award 2022. De EA-Award is in 1993 door Eurovision Artists in het leven geroepen en wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Nederland of België die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft gepromoot. Er zijn dit jaar flink wat stemmen uitgebracht en we zij nu druk bezig met het opmaken van de uitslag. Op 28 augustus maken we bekend welke drie kandidaten de meeste stemmen hebben behaald. Tussen 28 augustus en 15 september vindt een nieuwe stemming plaats waarin wordt bepaald welke van de drie overgebleven kandidaten de EA-Award van dit jaar mee naar huis mag nemen.

Ter herinnering, dit waren de acht kandidaten, in alfabetische volgorde, die voor de EA-Award 2022 waren voorgedragen:
  • Aran Bade, voor de positieve wijze waarop hij in RTL Boulevard en in andere programma‚Äôs verslag heeft gedaan van het Eurovisie Songfestival .
  • Het radioprogramma Een beetje tijd voor songfestival, het wekelijkse programma rond het songfestival bij Omroep Almelo, gepresenteerd door Hans Mekenkamp en Pierre Frison.
  • De organisatoren van J'aime la Vlie, voor de organisatie van het jaarlijkse songfestivalweekend op Vlieland en het alternatieve programma in het afgelopen jaar.
  • Peter van de Veire, voor zijn betrokkenheid bij het songfestival, onder meer als commentator voor de VRT.
  • De website songfestival.be, voor de verslaglegging op de eigen website en de door de site georganiseerde activiteiten rond het festival zoals de songfestivalquiz.
  • De podcast Songfestivalkoorts van de Telegraaf, gepresenteerd door Richard van de Crommert en Katja Zwart.
  • De website songfestivalupdate.nl, voor de wijze waarop op de eigen website en social mediakanalen nieuws en informatie over het songfestival wordt gedeeld.
  • Sophie Hijlkema, radio-dj bij NPO 3FM, voor de positieve wijze waarop ze afgelopen jaar aandacht aan het songfestival heeft besteed op de nationale popzender.