Nationale finale Noorwegen 1991
 
 
Datum :  23 februari 1991
Locatie :  ?
Presentatie :  Robert Aschberg
Aantal deelnemers :  8

Eurovisie Songfestival |Meer landinfo


Heidi Halvorsen
 
Nr. Titel Artiest  Tekst/muziek Pnt. Pos. 
1. Stjerners tegn  Kristin Svendsen Lars Solstad 10 4 
2. Kvinne  Kitty Bumbulucz Kjell Karlsen 4 7 
3. Når alle bruan e brent Petter Wavold Petter Wavold 14 2 
4. Mer enn en drøm Harald Tønsager Harald Tønsager 2 8 
5. Du kan godt få lov Mari Maurstad Trond Brænne, Atle Bakken 6 6 
6. Den fineste jenta i klassen Nick Borgen Nick Borgen 13 3 
7. Ett liv Heidi Halvorsen Tore Holm, Harald Græsdahl 14 1 
8. Æ skal aldri gå i fra dæ Anita Bogen Rolf Graf 9 5 
 
 

De liedjes Når alle bruan e brent en Ett liv eindigden gelijk. Tussen deze twee liedjes werd opnieuw gestemd, deze stemming werd door laatstgenoemd lied gewonnen met 7-2.

Aanvankelijk was er een Noorse nationale finale gepland op 16 maart 1991. Op 17 februari kondigde de Noorse staatsomroep NRK echter aan dat deze werd afgelast omdat de hiervoor gekozen liedjes van lage kwaliteit waren en gebrek aan originaliteit hadden.

De commerciŽle Noorse zender TV3 organiseerde daarop een alternatieve Melodi Grand Prix-finale, waarvoor alle beoogde deelnemers van de oorspronkelijke Noorse nationale finale werden uitgenodigd. Niet alle deelnemers gingen op de uitnodiging in (waaronder Torhild Nigar, die I evighet zou zingen, wat 5 jaar later in de uitvoering van Elisabeth Andreassen alsnog de Noorse nationale finale won en tweede werd op het Eurovisie Songfestival) maar TV3 slaagde er in om, binnen een week, 8 deelnemers voor deze alternatieve finale beschikbaar te hebben. Hierboven staan de gegevens van die alternatieve finale.

De winnaar van de alternatieve finale werd niet door de NRK erkend. NRK koos intern voor het liedje Mrs. Thompson van de gelegenheidsformatie Just 4 Fun als hun deelnemer voor de internationale finale.