ArmeniŽ trekt zich terug als deelnemer voor dit jaar

De publieke omroep van ArmeniŽ heeft vandaag bekend gemaakt dat het land zich terugtrekt als deelnemer aan het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Het aantal deelnemers komt daarmee op 40. Vorig jaar stond het land nog wel op de deelnemerslijst en zou het vertegenwoordigd worden door Athena Manoukian met het lied Chains on you. Voor dit jaar was nog geen lied of artiest bevestigd, wel had het land zich opnieuw als deelnemer aangemeld.

De omroep heeft aan de EBU, de organisatie van Europese publieke omroepen en verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement, laten weten dat als gevolg van gebeurtenissen in ArmeniŽ na de eerdere aanmelding het niet langer mogelijk is om op tijd een inzending te organiseren voor de deadline van deze maand. Eind vorig jaar had het land zich ook al teruggetrokken als deelnemer aan het Junior Eurovisie Songfestival.

ArmeniŽ was bij de loting vorig jaar ťťn van de achttien landen die ingedeeld was in de tweede halve finale. Door de terugtrekking van het land komt het aantal deelnemers in de tweede halve finale op 17, evenveel als het aantal landen dat aan de eerste halve finale deelneemt.

Uit beide halve finales gaan tien landen door naar de finale. Zes landen, waaronder Nederland, zijn op voorhand verzekerd van een finaleplaats.


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 5-3-2021