België 2021: Hier op de verkeerde plaats

Het lied waarmee Hooverphonic namens België aan het Eurovisie Songfestival deelneemt heet The wrong place en is volgens Alex Callier, één van de bandleden en auteur van het lied, geschreven als een soundtrack van een niet bestaande film. De sfeer van die film is nu wel te zien in de bij het lied behorende muziekvideo.

In het lied wordt een scene beschreven van een vrouw die een one night stand heeft gehad en de volgende ochtend wakker wordt met een katerig gevoel, het besef dat dit toch niet de man voor haar is en de vraag hoe het zo fout heeft kunnen gaan. 

Ze had gewaarschuwd kunnen zijn dat het met deze one night stand fout af zou lopen. De openingszin van de man in kwestie de vorige avond was “Je bent hier zeker op de verkeerde plaats?” Nu snapt ze niet meer waarom ze hem heeft meegenomen naar haar onopgeruimde kamertje. Hij ligt nog naast haar, maar hij hoort duidelijk niet thuis in haar wereld. Ze wil de avond en de man het liefst zo snel mogelijk vergeten en weet niet waar ze zich moet verbergen. En de gedachte dat hij haar persoonlijke wereld is binnengedrongen lijkt ondraaglijk: “Waag het niet om ooit mijn Johny Cash t-shirt aan te doen” bijt ze de man nog toe. 

Tijdens de presentatie van het lied vertelde Alex Callier dat het idee om de naam van de Amerikaanse musicus Johnny Cash in de tekst te verwerken ontstond toen bij het schrijven van de tekst een lied van deze zanger op de radio te horen was. 

Alle deelnemende artiesten moeten dit jaar een registratie van een live optreden naar de EBU sturen die gebruikt zal worden mocht een artiest als gevolg van de situatie rond corona niet live kunnen optreden tijdens het songfestival in mei. De bandleden lieten weten dit optreden al achter de rug te hebben en daar erg tevreden over te zijn, maar wilden verder weinig over de act kwijt.

Het lied is hier terug te vinden in de Eurovision Artists database

Zie ook: Hooverphonic neemt voor België deel in nieuwe samenstelling


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 4-3-2021