Ierland 2021: Op de goede weg

De Ierse publieke omroep RT… wees begin vorig jaar de in 1987 geboren zangeres, liedschrijfster en gitarist Lesley Roy aan om het land te vertegenwoordigen op het songfestival in Rotterdam. Begin 2008 kwam haar debuutsingle Iím gone, I am going  uit, gevolgd door het album Unbeautiful later in hetzelfde jaar. Zowel single als album werden een internationaal succes en bereikten hoge plaatsen in de hitlijsten. MTV gebruikte liedjes van het album in de MTV-series Exiled en The hills. Er verschenen een tweede album en diverse singles, maar de meeste focus ging sindsdien naar het schrijven van liedjes voor andere artiesten. Zo schreef ze onder meer mee aan het nummer I am hunter van Miss Montreal.

In 2020 zou Lesley Roy aan het Eurovisie Songfestival deelnemen met het lied Story of my life. Dit jaar geeft ze hier een vervolg aan met de inzending Maps ("Routekaarten").

In dit lied geeft ze aan na een lange zoektocht de weg naar huis weer gevonden te hebben. Deze weg bestaat er uit niet langer te vechten, te vluchten of bang te zijn, maar door vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet te treden en jezelf te durven zijn. Ze heeft e lang op de verkeerde plaatsen gezocht en te veel verschillende gezichten laten zien. Nu laat ze haar schild zakken en voelt ze zich sterker dan voorheen. Haar ziel is haar routekaart, haar hart is haar kompas en ze is zelf de weg. De enige weg voorwaarts is de weg terug naar huis.

Het lied is hier terug te vinden in de Eurovision Artists database.


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 27-2-2021