Nederland gaat door met Jeangu Macrooy

Nederland zal op het Eurovisie Songfestival van 2021worden vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy. De AVROTROS maakte dit besluit bekend op 18 maart 2020, direct nadat duidelijk was dat het festival van 2020 niet zou doorgaan. 

 "AVROTROS blijft achter onze Nederlandse inzending staan en zet graag in 2021 met nieuwe energie en veel passie de samenwerking met Jeangu voort," zo viel op de songfestivalwebsite van de omroep te lezen, gevolgd door de woorden "Samen staan we sterk!

De AVROTROS was hiermee de eerste omroep die bekend maakte in 2021 door te gaan met de voor 2020 gekozen artiest. 

Jeangu Macrooy is 27 jaar en geboren en getogen in Paramaribo (Suriname). In 2011 richtte hij daar samen met zijn broer de band Between Towers op. In 2014 verhuisde hij naar Nederland, waar hij studeerde aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en zijn muziekcarričre goed op gang kwam. In 2016 leverde zijn eerste single in Nederland, “Gold” hem de titel 3FM Serious Talent op. In 2017 stond hij op het North Sea Jazz festival. Hij bracht onder meer twee succesvolle albums uit en kreeg bekendheid bij een breder publiek dankzij optredens in het televisieprogramma De wereld draait door en zijn deelname aan The passion in 2018, waarin hij de rol van Judas vertolkte. Zijn muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul. In 2020 werd zijn lied "Grow" intern door de AVROTROS geselecteerd als kandidaat voor het Eurovisie Songfestival van dat jaar.

Met welk lied Macrooy in 2021 zal deelnemen is nog niet bekend.

Meer informatie over Jeangu Macrooy is te vinden op zijn website: www.jeangumacrooy.comTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 24-1-2021