Cyprus 2021: wild als vuur, heter dan chilisaus

Cyprus was op 25 november vorig jaar het eerste land dat de naam van een nieuwe artiest voor het Eurovisie Songfestival van 2021 bekend maakte. Het land zal in Rotterdam vertegenwoordigd worden door zangeres Elena Tsagrinou. De op dat moment reeds gekozen deelnemers van andere landen  waren al geselecteerd voor het afgelaste festival van 2020.

Elena Tsagrinou werd geboren in 1994 in Athene, Griekenland, en kreeg op 14-jarige leeftijd enige bekendheid als deelneemster aan de televisieshow Greece Got Talent. Ze maakte vijf jaar deel uit van de band  OtherView. In 2018 startte ze haar solocarrière met het uitbrengen van de single Pame Ap’ Tin Arxi ("Laten we bij het begin beginnen"). Diverse hits volgden. 
 
Naast haar zangcarriere is Tsagrinou ook actief als presentatrice. Zo was ze in 2016 en 2017 één van de presentatoren van het programma The Voice of Greece.

Het lied waarmee ze in 2021 zal deelnemen heet El Diablo (“De duivel”) en werd deze week gepresenteerd. Eerder was al wel de titel bekend gemaakt en was aangekondigd dat het zou gaan over een vrouw die verliefd wordt op een foute man. In het lied zingt Elena Tsagrinou dat ze haar hart verloren heeft aan ‘El diablo’, die haar 'mijn engel' noemt en dat het er in de relatie met hem heet aan toe gaat: Vanavond zullen ze losbranden op een groot feest, het wordt zo wild als een vuur en  heter dan de sichara, een soort chilisaus, op hun lijven. Voor zover ze nog ijzige kanten heeft, zullen die dankzij de hete kruiden snel wegsmelten. Met deze duivel wordt het volgens het lied hemel en hel tegelijk. 

Het lied is hier terug te vinden in de Eurovision Artists database.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 26-2-2021